De knuffelrebel van het NOS journaal

Ik noem geen namen maar de NOS heeft een Syriër (?) ontdekt die wel eens even zal vertellen hoe het er in Syrië aan toe gaat. Nee, hij woont niet in Syrië en ja, hij is van de oppositie, geen problemen met een gekleurde blik dus. De club waartoe hij behoort (nou ja dat is wat ie ons wijsmaakt, Joost mag weten wie hij echt is en welke club hij aanhangt) noemen wij de gematigde oppositie.

Zijn verhaal is dat hij deel heeft uitgemaakt van een rebellenleger, dus hoogst waarschijnlijk mensen vermoord heeft (waar is een leger anders voor dan om mensen te vermoorden?) en heeft blijkbaar een verblijfsvergunning gekregen. Voor een beetje contrast: Nederlanders die in Syrië gevochten hebben en terugkomen moeten de gevangenis in. Deze man is een held, jawel een echte knuffelrebel. Poetin is al vele male veroordeeld door de NOS en kabinet dat ie deze soort van debatclubjes ook als terroristen bestempeld. Dit debatclubje behoort tot de democratie want ze zijn een oppositiepartij, ook al noemen ze zichzelf leger.

Vorig jaar juni is Assad door het volk op geheel democratische wijze, onder het oog van verschillende internationale verkiezingsmonitoren, verkozen tot president. De knuffelrebellen besloten dat ze het er niet mee eens waren en namen de wapens op om hun zin door te drijven. Dit is natuurlijk volstrekt democratisch en ik kan niet wachten tot dat na de volgende verkiezingen in Nederland een gematigde oppositie partij de AK47s oppakt en al schietend door de straten van Nederland gaat rennen. Je ware democratie. En geen mens die ze mag aanpakken want ze hebben het volste recht om al moordend hun recht op democratie op te eisen.

Meneer Rutte wordt het niet tijd dat de burgers in Nederland een wapen mogen kopen, voor het geval er Nederlanders op het idee komen ook volledig democratische AK47 dragende debatclubjes op te zetten? Ik ben graag voorbereid op de volgende fase van deze evolutie in democratie?