Wat is een vredesmissie?

Stel je hebt een land, bij voorkeur in Afrika of het Midden-Oosten, dat veel waardevolle grondstoffen heeft. Je huurt wat door het Mossad/CIA/Mi6-kartel getrainde professionele terroristen in die je naar dat land stuurt om de boel op zijn kop te zetten. Om te voorkomen dat mensen de link gaan leggen geef je elke club een andere naam zodat het net lijkt of in elk land andere mensen op het idee komen een terroristische carrière te kiezen. Uiteindelijk staan ze allemaal in de database (vertaald in Arabisch: Al Qaeda (klinkt bekend wellicht)) van de CIA (de database is ontstaan toen de CIA de Mujahideen in Afghanistan een training gaven waarna ze als Taliban door het leven gingen en vervolgens, nadat ze geregistreerd waren in de database, tot Al Qaeda gingen behoren). Ze worden gegroepeerd in Al Nusra, ISIS, Boko Haram, Moslim Broederschap, enz. enz.

Nadat de nieuwe terroristenclub die uit de lucht lijkt te zijn komen vallen, inclusief wapens, materieel en gloednieuwe Toyota’s, een bepaalde hoeveelheid mensen vermoord hebben ga je naar de VN en zeg je: ‘we moeten echt wat doen want het is een humanitaire catastrophe’. Vervolgens ga je met je legertje naar dat land, vertelt de terroristen dat ze kunnen vertrekken omdat je het nu zelf overneemt en overtuigd het land en de rest van de wereld dat je moet blijven want anders komen ze terug. Vervolgens sloop je het hele land leeg, zodat er geen grondstoffen meer zijn en de lokale bevolking geen reden meer heeft om er ruzie over te maken. Zie je wel we hebben weer voor vrede gezorgd. Missie geslaagd. Zoals de NAVO dat noemt: ‘We hebben de vrede gewonnen’. (Ze bedoelen eigenlijk er was vrede totdat wij kwamen en nu hebben wij hun olie, maar dat roept teveel vragen op.) Rara wat we nu aan het doen zijn in Mali?

Nee, die Afrikanen komen niet naar Europa om geluk te zoeken (daarvoor kun je beter op een tropisch eiland op het strand gaan liggen), ze komen gewoon hun geld terug halen.

Advertisements